3-D Printer

3D-printers met één extruder (Single extruder) zijn geschikt voor het 3D-printen van eenkleurige objecten met één materiaal. 3D-printers met twee extruders (Dual extruder) kunnen met twee kleuren of soorten filament tegelijk printen. Een heatbed zorgt voor een geleidelijke koeling en is voor enkele materialen een vereiste.

Keuzehulp: zo kiest u de juiste 3D-printer

3D-printer met één of twee extruders? 
De extruder is het onderdeel van de printer dat het filament naar de hot end duwt, waar het gesmolten wordt. Met één extruder (Mono of Single genoemd) kunt u printen met één kleur of materiaal. Met twee extruders (Dual) kunt u printen met twee kleuren of materialen. Zo kunt u een basismateriaal combineren met een oplosbaar filament om 3D-objecten met open of holle ruimtes te maken.

3D-printer met of zonder heated bed?
Een 3D-printer zonder heated bed levert goede printresultaten met o.a. PLA en PETG filament. De toevoeging van een heated bed aan de printer maakt het ook mogelijk om ook zonder kromtrekken met materialen als ABS en HIPS te printen.

Een groot of klein model printer?
Met de standaard 3D-printers maakt u lage sculpturen met een gemiddeld of klein oppervlak. Printers in een hogere uitvoering zijn aan te raden wanneer u de mogelijkheid wilt hebben om hogere objecten te 3D-printen. Uiteraard kost een hoger object meer tijd om te printen. Bent u van plan alleen kleine of lage objecten te maken? Dan is een compact model 3D-printer voldoende.

De printsnelheid is momenteel nog sterk afhankelijk van het gebruikte filament. Bovenstaande 3D-printers bereiken allemaal de maximale snelheid voor standaard filament.

© 2010 - 2019 Goedkoopste shop van de EU | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel